اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال 656 ه‍.ق.

اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال 656 ه‍.ق.,پایان‌ نامه كارشناسی ارشد اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال 656 ه‍ق,دانلود,دانلود اندروید,دانلود پاورپوینت,دانلود پایان نامه,دانلود پایان نامه ارشد,دانلود پایان نامه کارشناسی,دانلود پرسشنامه,دانلود پروپوزال,دانلود پروژه,دانلود پروژه پایانی,دانلود تحقیق,دانلود گزارش کار آموزی,دانلود مقاله,دانلود نرم افزار

دانلود فایل

پایان‌ نامه كارشناسی ارشد (M.A.) رشته الهیات و معارف اسلامی (گرایش تاریخ تمدن و ملل اسلامی) اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال 656 ه‍.ق. چکیده: در آغاز حکومت عباسیان به دلیل آنکه دست‌اندرکاران حکومت اسلامی، بعد از دودمان نژادپرست بنی‌امیه روی کار آمدند و ملل مختلف با زبانها و فرهنگهای متفاوت وارد حوزه اسلامی شدند، مسائل اجتماعی و از آن جمله اطعمه و اشربه تحولی عظیم پیدا کرد. موضوع تحقیق اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در دوره عباسیان از ابتدا تا سال 656(ه.ق) است و روش کار به صورت کتابخانه‌ای و بهره‌برداری از منابع موجود و استفاده از نظرات محققین بوده و پژوهش حاضر شامل معرفی باب فقهی و آداب دینی اطعمه و اشربه (حلال و حرام)، تجارت و بازرگانی و محصولات آن دوره، ادیان گوناگون و تأثیر آنها بر روی اعراب بخصوص در باب خوردنیها و آشامیدنیها، جشن‌ها و اعیاد اسلامی، رسوم دارالخلافه در این رابطه، غذای اعراب و انواع مختلف آن، وسایل و ظروف طبخ غذا و… می‌باشد. در عصر جاهلیت و صدر اسلام، اغلب مردم عرب از غذاهای ساده‌ای استفاده می‌کردند اما پس از اسلام، سبک غذاها تغییر پیدا کرد. یکی از دلایل این تغییر ، تماس آنان با ملل دیگر بخصوص ایرانیان بود. مهمترین تأثیرگذاری از جانب ایرانیان بود که برخی خلفا حتی در رعایت آداب شاهانه از پادشاهان قدیم ایران مانند اردشیر و بهرام‌گور متابعت می‌کردند. در باب شراب نیز یهودیان و بخصوص مسیحیان، اثرگذار بودند. مسیحیان در جشنهای خود از شراب استفاده می‌کردند و حتی در برخی دیرها آن را تهیه و به فروش می‌رساندند و مشترک بودن محل زندگی آنان با مسلمانان باعث استفاده از شراب در بین برخی مسلمانان شد. نتیجه اینکه در پژوهش حاضر، انواع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم در دوران عباسیان مورد بررسی و تحقیق قرار داده شد و مباحثی از جمله اغذیه حرام و حلال و انواع اشربه و اطعمه و تأثیر ملل مختلف مخصوصاً ایرانیان بر نوع و سبک غذاهای اعراب و تأثیر ادیان گوناگون بخصوص مسیحیان بر اشربه(مشروبات الکلی)، براساس منابع و مآخذ موجود نوشته شده است. فهرست مطالب عنوان     صفحه چکیده      و مقدمه      ك هدف از پژوهش      م فصل اول: کلیات معرفی منابع          2 فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه        10 1- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه       12 زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری     14 فایده‌های ظاهری و باطنی کم خوری      19 2- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه           20 الف) آداب غذا خوردن          21 ب) آداب سفره        24 3- آداب آشامیدن     25 – آب       25 – شیر      26 – عسل     27 – سرکه    27  آداب آشامیدنی‌ها از نظر معصومین علیهم السلام  28 4- غذاها و آشامیدنی های حرام            29 از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار می‌گیرد              31 الف- خمر             32 خمرازدیدگاه آیات و روایات    33 انواع خمر و حکم آنها           37 ب- خون  38 ج- گوشتهای حلال و حرام      38 خوردن محرمات در وقت اضطرار        40 فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان 1- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام       43 2- محصولات        46 3- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان          55 شکل بازارها          66 نقش زنان در بازارها            67 4- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام            68 5- جشن ها           80 جشنهای دینی اسلامی           80 جشن های محلی      84 فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی 1- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی      93 آداب المائده،آداب سفره          108 2-شرابخانه ها        117 شربت خانه(خزانةالشراب)     120 شرابکده ها            123 3- مجالس شراب     126 استعمال حشیش       135 تریاک     136 فصل پنجم: تغذیه در عصر عباسی ادویه و خوشبوکننده ها          138 اجزای خوشبوکننده  140 ظروف و وسایل آشپزخانه      141 غذای اعراب          154 خوراکهای گوشتی    156 ماهی و خوراکهای آن           163 خوراکهای گیاهی     165 خوراک تنگدستان    170 خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان            174 از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد    175 روغن وپیه            176 نان         177 برنج       182 مشاغل مربوط به اغذیه         184 بهای خوراکی         185 قیمتها در زمانهای عادی        187 بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی             188 کارکنان آشپزخانه    193 هزینه آشپزخانه سلطنتی        194 نوشیدنیها در این دوره           198 نوشیدنیهای حلال و حرام       199 شیر و محصولات آن            202 آب          204 شیرینیها و حلویات  205 مواد شیرین‌کننده      208 نقل         210 ترشی‌ها و چاشنی‌ها              211 میوه        212 زمان‌بندی غذاها      216 پرهیز و علوم غذایی             217 نگاهداری و حفاظت             220 سوخت     223 نتیجه‌گیری            225 فهرست منابع         227 چکیده انگلیسی       239 مقدمه تاریخ بزرگترین معلم و درس‌آموز انسان است و مطالعه و بررسی آن از ضرورتهای زندگی هر انسانی است که اندیشه و تفکر از عناصر زندگانی او به شمار می‌رود. در قرن دوم هجری تحول شگرفی در تاریخ سیاسی اسلام پدید آمد. خلافت عباسی در سال 132(ه‍.ق) با کمک ایرانیان اعلام موجودیت کرد و صفحات تازه‌ای در تاریخ ملتهای مسلمان گشوده شد. تمدن عصر عباسی، به تنهایی یک جهان است. بنابراین سخن گفتن از آن، سخن از تمدنِ جهانی در طولانی‌ترین دوره‌ای است که تاریخ قرون میانه می‌شناسد. این دوره، پنج قرن و اندی به درازا کشید و بر همه جهان قدیم سایه انداخت و بیشترین بخشِ شناخته شده زمین را با همه گونه‌های جغرافیایی، سیاسی و ثروت اقتصادی آن در برگرفت. عباسیان به دلیل غنای فرهنگی و نقش مؤثر ایرانیان در تأسیس خلافت عباسی، به طور چشمگیری از فرهنگ و آداب و رسوم درباری ایرانیان بخصوص در بخش اطعمه و اشربه سود بردند. نیاز انسان به غذا یکی از نیازمندیهای اساسی است  زیرا به وسیله آن سدّجوع کرده و به حیات خود ادامه می‌دهد و اهمیت آن به حدی است که بر دیگر نیازهای انسان مقدم است. برای رشد و ساخته شدن اجزاء بدن و فعالیتهای حیاتی، خوردن غذا به حد ضرورت لازم است. این اهمیت، موجب تلاش و توجه بیشتر بشر برای دستیابی و روی آوردن به تنوع غذایی و کسب تجربه بیشتر در انتخاب غذاهای بهتر و لذیذتر شد تا ضمن پاسخگویی به نیازهای بدنی، ذائقه او را نیز ارضاء کند. غذا در عصر جاهلی و صدر اسلام عموماً ساده بود و غالباً شیر و لبنیات، خرما و حبوبات و اندکی گوشت بود که خانواده‌های ثروتمند و با مکنت می‌خوردند. اینها عموماً غذاهای ساده‌ای بود. اما همینکه اعراب با بیگانگان بخصوص با ایرانیان آشنا شدند، از نظر تنوع غذایی تغییرات فراوانی در آنها به وجود آمد. اوج پیشرفت در فراگیری غذاها مربوط به زمان هارون‌الرشید می‌باشد. خلفا و حکمرانان نخستین کسانی بودند که غذاهای جدید تناول کردند. در دوره امویان برخی از این غذاها شناخته شد اما در عصر عباسی این تحول و تنوع گسترده‌تر شد و رفاه عمومی و شرایط مناسب موجب شد که توده مردم در این باره با بزرگان و ثروتمندان همراهی کنند به طوری که باعث تدوین تألیفات چندی در فن آشپزی شد. ابن ندیم بیش از ده عنوان کتاب آشپزی در الفهرست ثبت کرده؛ از جمله کتب الطبیخ (بغدادی)، فضائل السکباج (جحظه 326 ه‍/941م، شاعر و خواننده قرن چهارم)، الطبیخ (ابراهیم بن عباس موصلی)، الطبیخ (مرضی رازی)، الطبیخ (ابن ماسویه)، همین عنوان از احمد بن طبیب سرخسی و دیگران. در این دوره ادیان مختلف بخصوص مسیحیان در زمینه استفاده از مشروبات بر روی مسلمانان اثر گذاشتند. آنان به طور مداوم با مسلمین در ارتباط بودند و  مسلمان برخی از جشنهای آنها را دیده و یا حتی در آن شرکت می‌کردند. آنان در جشنهای خود مخصوصاً در جشن عید پاک، از شراب استفاده می‌نمودند و مست بودند. در این پژوهش سعی شده به مسائل اطعمه و اشربه در دوره عباسیان پراخته و به سؤالاتی در این زمینه پاسخ داده شود از جمله این سؤالات: دیدگاه اسلام درباره خوردنیها و آشامیدنیهای حرام و حلال چیست؟ در دوره عباسیان در سرزمین اسلامی چه محصولاتی وجود داشته و در مواقع کمبود محصولات، مردم چگونه مشکلات خود را حل می‌کردند؟ مواد اصلی غذاها از کجا و به چه صورتی تأمین می‌شد؟ خلفا و حکمرانان چه نقشی در تنوع اطعمه و اشربه داشته‌اند و در میهمانیها و اعیاد اغلب از چه چیزهایی استفاده می‌نمودند؟ انواع غذاهای مورد استفاده مردم عادی، تنگدستان، ثروتمندان، خلفا و وزراء چه بوده و هزینه‌هایی که در این رابطه مصرف می‌شده چه میزان بوده است؟ غذاها چگونه آماده و توزیع می‌شد؟ اصول و آداب سفره چه بود؟ و… تحقیق حاضر که با استفاده از منابع و مآخذ (فارسی و عربی) و مراکز بسیار غنی و گسترده (کتابخانه‌های تهران و آستان قدس رضوی…) انجام شده پاسخگوی بسیاری از این پرسشها و سؤالات مشابه دیگر می‌باشد.  هدف از پژوهش هدف از پژوهش «آشنایی با انواع خوردنیها و آشامیدنیهای معمول و مرسوم دوران عباسی که مورد توجه مردم عادی و خواص و درباریان بوده است و چگونگی طبخ غذاها و مراکزی که مواد اولیه اغذیه را تولید و به فروش می‌رساندند» بوده است. با توجه به ضرورت آشنایی با این بخشِ فرهنگی، اجتماعی زندگی مردم در عصر عباسیان، که بسیار کم به آن توجه شده، لازم بود که پژوهشی با این موضوع انجام شود تا مسائلی که در این رابطه به صورت پراکنده در کتب مختلف از جمله زندگینامه‌ها، کتب تمدنی و سفرنامه‌ها نوشته شده است، به صورت منسجم در مجموعه‌ای با این عنوان آورده شود. برای رسیدن به این هدف لازم است با استفاده از منابع و مآخذو پژوهشهای پراکنده پیشین که در این رابطه انجام شده، سبک و انواع اطعمه و اشربه حرام و حلال، محصولات و تجارت و بازرگانی آن دوره، توجه جامعه اسلامی و خلافت و مشاغل و حِرَفی مربوط به آن، جمع‌آوری و اطلاعاتی کسب گردد و امید است که تحقیق حاضر که حاصل تلاش فراوان و استفاده از منابع (فارسی و عربی) و مراکز غنی در این زمینه می‌باشد هم عامل آشنایی دیگران با این بخش فرهنگی،اقتصادی و اجتماعی و هم باعث ایجاد انگیزه‌ای برای سایر علاقمندان به ویژه جوانان باشد تا به پژوهشهای مانند این بپردازند.  پیشینه تحقیق بی‌تردید تمدن اسلامی در عصر عباسیان (132-656ه‍.ق) پرشکوه‌ترین دوره‌های خود را تجربه کرده و درخشانترین دستاوردهای علمی و تمدنی را تقدیم بشریت نموده است. تمدن عصر عباسی، به تنهایی یک جهان است. این تمدن، جهانی از رفتارهای تکامل‌بخش و متقابل سرزمین، انسان، زمان و حوادث است که همدیگر را تکمیل می‌کنند. در رابطه با تمدن عباسیان کتب مختلفی نوشته شده البته علاوه بر این کتب، در زندگینامه‌ها، سفرنامه‌ها و کتابهای تاریخی نیز اشارات مختصر، پراکنده و کوتاهی درباره اطعمه و اشربه شده اما در رابطه با این موضوع متون و مجموعه‌ای منسجم و یکپارچه و مستقل مشاهده نشده است و این امر انگیزه‌ای برای انجام پژوهش و تحقیق در این زمینه شد. روش تحقیق روش تحقیق براساس کتابخانه و منابع بوده است و برای دسترسی به این کتب از کتابخانه‌هایی که نسخ خطی و قدیمی در آن نگهداری می‌شود، استفاده شده است. برای تدوین این رساله با مشکلاتی روبرو بودم از جمله: عربی بودن منابع، عدم وجود منابعی به عنوان نمونه کار، عدم وجود کتابخانه‌ای که همه منابع مورد نظر در آنجا حفظ و نگهداری شود بخصوص در شهر تهران البته کتابخانه آستان قدس بسیار غنی بود ولی به دلیل بُعد مسافت و مشکل اقامت، استفاده از مکرر از آن میسر نبود. از این رو با تماس‌های مداوم و مراجعاتی که با اساتید محترم راهنما و مشاور، آقایان دکتر حیدرنیا و دکتر نصیریان داشتم و استفاده از کتابخانه‌های مختلف شهر تهران و چندین بار حضور در کتابخانه آستان قدس رضوی (که واقعاً کتابخانه‌ای غنی بود)، راهنمایی‌های بی‌دریغ ایشان، چراغ راهم شد و این مشکل تا حدودی برطرف گردید. ضرورت مسئله در دوره پیش از عباسیان، نوع تغذیه مردم غالباً ساده بود و معمولاً از غذاهایی مانند شیر و خرما، عسل و گوشت استفاده می‌شد اما در این دوره تنوع اطعمه و اشربه بیشتر شد. عامل ایجاد این تنوع، برخورد با ملل و ادیان مختلف بخصوص ایرانیان و مسیحیان بود. ایرانیان که به عنوان یکی از عوامل اصلی شکل گیری این حکومت بودند تا مدتهای زیادی در امور مربوط به خلافت نقش داشتند و طبخ بسیاری از غذاها از آنها فرا گرفته شد بخصوص در زمان هارون‌الرشید که اوج توجه به غذاها و پخت و پزهای متفاوت بود و در زمان معتصم نیز که شروع ورود ترکان به دربار بود حضور ایرانیان کمرنگ شد و اعراب تحت تأثیر ترکان قرار گرفتند و این تأثیرگذاری در تمام جنبه‌های مختلف حتی در نوع تغذیه آنها دیده می‌شود. در این پژوهش لازم است که با استفاده از منابع و اطلاعات فارسی و عربی موجود در این باره، اطعمه و اشربه دوره عباسیان با شریعت اسلام انطباق داده شود و متون فقهی در این رابطه مورد بررسی قرار گیرد تا میزان توجه مردم و خلفا به اغذیه حرام و حلال مشخص شده و انواع خوراکیها(گوشتی، گیاهی، نان، غذای مشترک بین توانگران و تنگدستان، شیرینی‌ها و…) و مشاغل و حِرَف مرتبط با اطعمه و اشربه، شرابکده‌ها و شرابخانه‌ها، مجالس شراب، سوخت و…در این برهه زمانی مورد بررسی قرار گیرد.

  • گزارش كارآموزی احداث واحد ساختمانی

    دانلود آهنگ,دانلود اندروید,دانلود پاورپوینت,دانلود پایان نامه,دانلود پرسشنامه,دانلود پروژه,دانلود سریال,دانلود فایل,دانلود فیلم,دانلود مقاله,دانلود نرم افزار,دانلود نمونه سوالات,ساختمان مسکونی,کار در منزل,کسب درآمد اینترنتی,گزارش كارآموزی احداث واحد ساختمانی دانلود فایل دانلود گزارش كارآموزی احداث واحد ساختمانی    دانشجویان رشته عمران در دوره كاردانی…

  • دانلود پاورپوینت ویژگیهای اساسی گروهها (فصل نهم کتاب مبانی مدیریت رفتار سازمانی دکتر رضائیان)

    انواع گروهها,تعریف گروه,چرا مدیران باید گروهها را جدی بگیرند؟,دانلود پاورپوینت ویژگیهای اساسی گروهها (فصل نهم کتاب مبانی مدیریت رفتار سازمانی دکتر رضائیان),شاخصهای چهارگانه جامعه شناختی گروه,گروه رسمی,گروه غیرسمی,گروهها و عملکرد کاری,گروهها و نیازهای فردی,گرووهها و سازمان,مزایای کار گروهی نسبت به…

  • طرح توجیهی تولید ورق های فولادی مورد مصرف خودروسازان

    طرح توجیهی تولید ورق های فولادی مورد مصرف خودروسازان دانلود فایل طرح توجیهی تولید ورق های فولادی مورد مصرف خودروسازان ظرفیت پیشنهادی طرح 200.000 موارد کاربرد ساخت بدنه و ساختمان خودرو اشتقال زایی 100 نفر بررسی ابعاد مختلف طرح (معرفی…

  • بررسی هوش هیجانی در رابطه با سلامت روانی

    بررسی هوش هیجانی در رابطه با سلامت روانی,پرسشنامه بررسی هوش هیجانی در رابطه با سلامت روانی,دانلود,دانلود اندروید,دانلود بررسی هوش هیجانی در رابطه با سلامت روانی,دانلود پاورپوینت,دانلود پایان نامه,دانلود پرسشنامه,دانلود پروژه,دانلود طرح توجیهی,دانلود فایل,دانلود کتاب,دانلود گزارش کارآموزی,دانلود مقاله,دانلود نرم افزار,دانلود نمونه…

  • بررسی نقش مدرسه در رشد

    بررسی نقش مدرسه در رشد دانلود فایل بررسی نقش مدرسه در رشد بعد از خانواده، عامل بسیار مؤثر در رشد و تكامل كودك، به ویژه در جامعه های كنونی آموزشگاه است. امروزه بیش از هر زمان دیگر، آموزشگاه در زندگی…

  • مقاله آئین زندگی

    آئین زندگی,آئین زندگی 17 ص,تحقیق در باره آئین زندگی,تحقیق در مورد آئین زندگی,تحقیق و بررسی در مورد آیین زندگی,مقاله آئین زندگی دانلود فایل آئین زندگی  17 ص چگونه تشویش و نگرانی را از خود دور كنیم در بهار سال 1871…

  • تحقیق جایگاه شورای اسلامی شهر از نگاه مدیریت شهری

    تحقیق جایگاه شورای اسلامی شهر از نگاه مدیریت شهری دانلود فایل تحقیق جایگاه شورای اسلامی شهر از نگاه مدیریت شهری 1 مقدمه 4 تعریف شهر 5 تعریف مدیریت 6 مدیریت شهری 8 تمركززدایی و انواع آن 8 عدم تمركز سیاسی…

  • مقاله بررسی اسماء و صفات الهی

    مقاله بررسی اسماء و صفات الهی دانلود فایل مقاله بررسی اسماء و صفات الهی چکیده ی بخشهایی از متن: مقدمه اشتیاق و آرزوی عمیق انسان در شناخت آفریننده و پروردگارش به آرامش و مقصد میرسد. ولی خدا کیست؟ سیرت و…

  • تحقیق تاریخچه مختصری از پوستر در غرب :

    تحقیق تاریخچه مختصری از پوستر در غرب : دانلود فایل پوستر واژه ای است انگلیسی به مفهوم آگهی دیواری كه از حد رایج كوچكتر نباشد . در بیان تاریخچه پوستر باید گفتت ( نخستین پوسترها ، اعلامیه هایی است كه…

  • تنظیم بودجه

    بودجه,تنظیم بودجه دانلود فایل فهرست مطالب عنوان                                                                                        صفحه 1-روشهای تنظیم بودجه                                                                      1        2-روشهای برآورد و تنظیم درآمدها                                                     2 3-روش سال ما قبل آخر                                                                      3 4-روش حد متوسطه ها                                                                        4 5-روش پیش…

  • دانلود پاورپوینت اصول و مفاهیم سازماندهی (فصل چهارم کتاب تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها زاهدی)

    تعریف سازمان,دانلود پاورپوینت اصول و مفاهیم سازماندهی (فصل چهارم کتاب تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها زاهدی),ساختار کلی سازمان از دیدگاه هنری مینتزبرگ,سازمان بر مبن,سازمان بر مبنای تعداد,سازمان بر مبنای مشتری (ارباب رجوع),سازمان بر مبنای نوع عملیات (تخصص),سازمان بر مبنای…

  • مبانی نظری کمال گرایی

    مبانی نظری کمال گرایی دانلود فایل مبانی نظری کمال گرایی در 17  صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش) همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA…

  • مبانی نظری و پیشینه سرمایه های فکری در سازمان

    مبانی نظری و پیشینه پژوهش سرمایه های فکری در سازمان,مبانی نظری و پیشینه سرمایه های فکری در سازمان دانلود فایل مبانی نظری و پیشینه پژوهش سرمایه های فکری در 35 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx توضیحات: فصل دوم…

  • مقاله خداشناسی فطری

    مقاله خداشناسی فطری دانلود فایل مقاله خداشناسی فطری چکیده: ایـن مقاله، متكفل تبیین و اثبات فطرت خداشناسی و پاسخ به شبهات است. در ابتدای مقاله، بعد از تعریف لغوی و اصطلاحی فطرت اشاره می شود كه دین پژوهان مسأله فطرت…

  • مقالةآشنایی با سیارة كیوان

    مقالةآشنایی با سیارة كیوان دانلود فایل مقالةآشنایی با سیارة كیوان فهرست: سیارة زحل حرکت کیوان ویژگی‌های فیزیکی کیوان شش ضلعی زحلی شناسه‌های کیوان ماهک‌های کیوان حلقه‌های کیوان شناسایی کیوان گسیختگی کاسینی میدان مغناطیسی کیوان مشاهدة حلقه های جدید زحل  اطلاعات…

  • بررسی میزان تاثیر محیط آموزشی بر میزان یادگیری دانش آموزان

    بررسی میزان تاثیر محیط آموزشی بر میزان یادگیری دانش آموزان,تاثیر محیط آموزشی,یادگیری دانش آموزان دانلود فایل بررسی میزان تاثیر محیط آموزشی بر میزان یادگیری دانش آموزان مقدمه كسب اطلاعات  یكی از ویژگی های بارز انسانی است  و انسان  به طور…

  • آشنایی با انواع تیربار

    آشنایی با انواع تیربار,دانلود آهنگ,دانلود اندروید,دانلود پاورپوینت,دانلود پایان نامه,دانلود پرسشنامه,دانلود پروژه,دانلود تحقیق,دانلود تحقیق آشنایی با انواع تیربار,دانلود سریال,دانلود فایل,دانلود فیلم,دانلود کتاب,دانلود مدیریت,دانلود مقاله,دانلود نرم افزار,دانلود نمونه سوالات,کار در منزل,کسب درآمد اینترنتی دانلود فایل دانلود تحقیق آشنایی با انواع تیربار این…

  • پایان نامه اصول و فن نگارش فارسی

    اصول و فن نگارش فارسی,پایان نامه اصول و فن نگارش فارسی,پروژه اصول و فن نگارش فارسی,تحقیق اصول و فن نگارش فارسی,دانلود اصول و فن نگارش فارسی,مقاله اصول و فن نگارش فارسی دانلود فایل پایان نامه اصول و فن نگارش فارسی…

  • ترجمه مقاله طراحی صندلی مطلوب و سیستم تعلیق برای یک ماشین چهارچرخ با استفاده از مدل راننده و الگوریتم ژنتیک

    ترجمه مقاله طراحی صندلی مطلوب و سیستم تعلیق برای یک ماشین چهارچرخ با استفاده از مدل راننده و الگوریتم ژنتیک دانلود فایل ترجمه مقاله طراحی صندلی مطلوب و سیستم تعلیق برای یک ماشین چهارچرخ با استفاده از مدل راننده و…

  • رازهایی درباره ی مردان(مجله اندروید)

    رازهایی درباره مردان (اندروید),رازهایی درباره ی مردان(مجله اندروید),کتاب رازهایی درباره ی مردان دانلود فایل رازهایی درموردمردان که هرزنی بایدبداند به صورت مجله ی اندروید کتابی پرفروش وموفق که درفصول مختلف درموردویژگی هایی ازمردان که زنان بایدبدانند لینک دانلودبه صورت مستقیم…

  • پایان نامه تأثیر موسیقی در كاهش اضطراب

    پایان نامه تأثیر موسیقی در كاهش اضطراب دانلود فایل پایان نامه تأثیر موسیقی در كاهش اضطراب مقدمه مهمترین عاملی كه بر اساس نظریه تحلیل روانی علت تمام بیماریهای روانی محسوب می شود اضطراب است كه جهت كنترل این عارضه باید…

  • مقاله رابطه ورزش با جامعه پذیری و تغییرات اجتماعی

    پاورپوینت ورزش و جامعه پذیری,مقاله رابطه ورزش با جامعه پذیری و تغییرات اجتماعی دانلود فایل قسمتی از متن: اسلاید یک و دو) چكیده‌ تقریباً‌ در هر جامعه‌ای، ورزش‌ یك‌ نهاد اجتماعی‌ بسیار برجسته‌ محسوب‌ می‌شود، زیرا ورزش‌ ویژگی‌های‌ موجد در…

  • مقاله بررسی میزان تاثیر گذاری تورم بر میزان صادرات کالا

    مقاله بررسی میزان تاثیر گذاری تورم بر میزان صادرات کالا دانلود فایل  کالا مقدمه در جهان فلسفه در صورتی نابودی معلولی میسر است كه كل علت نابود گردد. پس اگر معلولی محصول علل متعددی باشد نابودی بعضی از علل منجر…

  • پروژه نیمکت پارک

    پروژه نیمکت پارک دانلود فایل پروژه نیمکت پارک بخشهایی از متن : مقدمه :      اكیپ طراحی صنعتی با رشد روز افزون و بالا رفتن تكنیك و علم این رشته درمملكتمان شروع به كار نموده و دست به روی صنایع…

  • بررسی احکام فقهی ظروف طلا و نقره

    بررسی احکام فقهی ظروف طلا و نقره,پایان نامه کارشناسی ارشد (MA),دانلود اندروید,دانلود پاورپوینت,دانلود پایان نامه,دانلود پایان نامه ارشد,دانلود پایان نامه کارشناسی,دانلود پرسشنامه,دانلود پروپوزال,دانلود پروژه,دانلود پروژه پایانی,دانلود تحقیق,دانلود فایل,دانلود کتاب,دانلود گزارش کار آموزی,دانلود مقاله,دانلود نرم افزار,دانلود نمونه دانلود فایل پایان نامه…

  • مقاله شناخت گناه ، آثار و ارزیابی گناه اندیشه و عمل

    دانلود مقاله آثار گناه,گناه و روایات,مقاله شناخت گناه ، آثار و ارزیابی گناه اندیشه و عمل دانلود فایل فهرست : شناخت گناهگناه و اندیشه 1گناه و عمل 2گناه و توجیه اقتصادی 4گناه و توجیه روانی 5گناه و توجیه فرهنگی 6گناه…

  • تحقیق دلایل دوری امام علی (ع) از خلافت و سکوت 25 ساله ایشان

    تحقیق آیین زندگی,تحقیق اخلاق,تحقیق اندیشه اسلامی,تحقیق تاریخ اسلام,تحقیق درس آیین زندگی,تحقیق درس اندیشه اسلامی,تحقیق درس تاریخ اسلام,تحقیق درس معارف اسلامی,تحقیق دروس عمومی,تحقیق دلایل دوری امام علی (ع) از خلافت و سکوت 25 ساله ایشان,تحقیق معارف اسلامی,دوری امام علی از خلافت,سیره…

  • پاورپوینت بررسی حقوق سیاسی

    بررسی حقوق سیاسی,پاورپوینت بررسی حقوق سیاسی,تحقیق بررسی حقوق سیاسی,حقوق سیاسی,دانلود پاورپوینت بررسی حقوق سیاسی,مقاله بررسی حقوق سیاسی دانلود فایل پاورپوینت بررسی حقوق سیاسی در 12 اسلاید قابل ویرایش حقوق سیاسیحقوقی هستند که برای اشخاص در ارتباط آنها با ”حاکمیت“ و…

  • بررسی تاثیر سرمایه های انسانی بر کیفیت خدمات در مدیریت درمان تامین اجتماعی

    بررسی تاثیر سرمایه های انسانی بر کیفیت خدمات در مدیریت درمان تامین اجتماعی دانلود فایل بررسی تاثیر سرمایه های انسانی بر کیفیت خدمات در مدیریت درمان تامین اجتماعی بیان مسئله  تامین اجتماعی[1] حمایتی است كه جامعه در برابر نابسامانی های…

  • چارچوب نظری ارتقاء زندگی عشایر

    چارچوب نظری ارتقاء زندگی عشایر دانلود فایل چارچوب نظری ارتقاء زندگی عشایر  فهرست  توانمندیهای محیطی و نقش آن در توسعه پایدار مناطق عشایری سازمانهای اجرایی و نقش آنها در توسعه جامعة عشایری گرایشها، نیازها و خواسته های عشایر كوچنده و…

  • مقاله ماوراء صوت (Ultrasound

    مقاله ماوراء صوت (Ultrasound دانلود فایل مقاله ماوراء صوت (Ultrasound فهرست : اختصاصات صوت امواج طولی  سرعت صوت  ترانسدوسرها فركانس تشدید جذب تطابق یك چهارم موج ماوراء صوت (Ultrasound) منبع: ندارد پرتو X از لحظه كشف به استفاده عملی گذاشته…

  • تحقیق رابطه ریاضی در فیزیک (ریاضی فیزیک)

    تحقیق رابطه ریاضی در فیزیک (ریاضی فیزیک),تحقیق ریاضی در فیزیک,دانلود مقاله ریاضی فیزیک,رابطه ریاضی و فیزیک دانلود فایل ریاضی فیزیک مطالب : نگرش کلی:ضرورت با هم بودن ریاضی و فیزیک:اولین قدم در ریاضی فیزیک:آینده ریاضی فیزیک:کمیت فیزیکیدید کلییکای (واحد) اندازه…

  • پرسشنامه تجدید نظر شده حل مسئله اجتماعی (SPSI-R)

    پرسشنامه تجدید نظر شده حل مسئله اجتماعی (SPSI-R) دانلود فایل پرسشنامه تجدید نظر شده حل مسئله اجتماعی (SPSI-R) منبع: مخبری، عادل، درتاج، فریبا، دره کردی، علی، (۱۳۹۰)، بررسی شاخص های روا نسنجی و هنجاریابی پرسشنامه توانایی حل مسأله اجتماعی، فصلنامه…

  • مقاله عوامل شكست اوپك

    پروژه عوامل شكست اوپك,تحقیق عوامل شكست اوپك,دانلود تحقیق عوامل شكست اوپك,مقاله عوامل شكست اوپك دانلود فایل [2]

  • پایان نامه بررسی تأثیر آموزش روش گام به گام حل مسأله ریاضی جورج پولیا

    پایان نامه بررسی تأثیر آموزش روش گام به گام حل مسأله ریاضی جورج پولیا دانلود فایل پایان نامه بررسی تأثیر آموزش روش گام به گام حل مسأله ریاضی جورج پولیا فهرست مقدمه فصل اول : طرح تحقیق بیان مسأله ضرورت…